Faluház

A Faluház 1997-ben készült a Kapos-Terv tervei alapján. Tervezői Grátz Antal és Lőrinc Ferenc.
(Grátz Antal a Makovecz iskola tanítványa volt, ezért az építészeti megoldások emlékeztetnek a Makovecz építményekre.)

Az épület többfunkciós, itt tartják a szomszédban található általános iskola testnevelés óráit, gyógytornát, tömegsport foglalkozásokat, ezen kívül itt tartják összejöveteleiket, próbáikat civil szervezeteink: a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület, a Bokréta Hagyományőrző Együttes, a Nyugdíjasok Buzsáki Egyesülete, de az általános iskola táncegyüttese is itt tartja próbáit, de időszaki sportfoglalkozásoknak is a Faluház ad otthont.

Az épület kisterme egyben a község házasságkötő terme, melynek falára 2016-ban került fel Szabó Béla festőművész Buzsáki lakodalmasok című alkotása, mely a település hímzésvilágát bemutatva biztosít hangulatos környezetet eme meghitt eseményhez. Ez a festmény eredetileg a korábbi művelődési ház oldalát díszítette. A művész 1976-ban készítette el az épület külső homlokzatára azt a sgrafittót, mely sajnos az átépítés során megsemmisült. Mikor ez tudomására jutott, megfestette a most látható pannót. A kép az eredeti méreteiben öltött testet újra, igaz más technikával és gazdagabb színösszeállításban. A Buzsáki lakodalmasok immáron egyike településünk büszkeségeinek.

Az épületben kapott helyet a település és az általános iskola könyvtára, mely folyamatosan újuló állománnyal várja az olvasni szeretőket.

Nyitvatartás:
Szerda: 9 - 10 és 14 - 16
Csütörtök: 9 -10 és 14 -16

 

Az épület három szintjén állandó kiállítás tekinthető meg a legszebb buzsáki hímzésekből és három buzsáki fafaragó Fehér József, Buzsáki István és Györe Attila munkáiból.

A Faluház épülete alkalmas közel 250 fős rendezvények befogadására is, mint pl. lakodalmak, bálok, koncertek, kisebb színi előadások. Családi eseményekre (pl. esküvő, születésnap) bérbe vehető.
Valamint az Ifjúsági Szálló tánc-, illetve sporttábor céljára történő kibérlése esetén a Faluház ideális próba/edzés helyszín.

Amennyiben megtetszett Önnek Faluházunk, a következő elérhetőségek egyikén informálódhat, kérhet ajánlatot:

Teuer Lívia

+36 30 902 5254

faluhaz@buzsak.hu